Напоследък нямахме много време за писане в блога. Докато Стефан седи до мен и се опитва да разбере къде изчезва светлината на планетите от интерактивната инсталация за деца “Къщичка”, аз се готвя за софийска премиера на танцовия проект “ARTeFACT”, за който създадох интерактивна визуална среда.

Общото между двата проекта е Kinect. Това е специална камера за гейм индустрията, разработка на Microsoft, която прихваща човешките движения изключително точно. Тази камера е снабдена с инфрачервен предавател и приемник. Тя прожектира мрежа от невидима за окото инфрачервена светлина върху движещата се фигура и по този начин я намира в координатната система.

"ARTeFACT" - Tansov proekt na Derrida Dance
ARTeFACT” e соло проект на Derida Dance с хореограф Живко Желязков, изпълнител Джънгин Лий (Южна Корея), музика Иван Шопов и визуална среда и интеракция аз – Албена Баева. Премиерата е тази вечер, 13-ти ноември, от 22 часа и на 16-ти ноември, от 23:00 часа, в Derida Dance Center.

"Kushtichka" - Interaktivna installatsia za detsa
“Къщичка” е част от по-големия проект “Измерение Творя”, по който “Реактив” партнира с “Трансформатори” и Див Рошков.
На 17-ти ноември от 11 часа в Червената къща всички любопитни хлапета ще могат да подскачат върху трамплина на интерактивната инсталация “Къщичка” и така да създават планети, които остават да светят на фона на космическо небе, заедно с планетите на другите деца.

Ще има още и работилници за правене на живи саксии за цветя, наречени кокедами и модел на град от зеленина и светлина. Освен това сръчковците ще могат да направят всякакви фантасмагорични неща от въжета, текстил, хартия и 12 точки-топки.
Целта на цялото забавление е децата сами да построят своя сцена за свободни игри и артистични импровизации.

Azamen - Interaktiven tantsov proekt na Runabout project
Освен над интерактивната инсталация “Къщичка” и двамата със Стефан се трудим върху сензорните костюми и софтуера на интерактивния танцов пърфоманс “Азамен”. Той ще бъде представен по време на “АСТ Фестивал за свободен театър 2” в театър “Сфумато” на 17-ти ноември от 21:00 часа. София Георгиева и Александър Манджуков са хореографи и танцьори, а Петя Боюкова е костюмограф.

Както виждате програмата ни е натоварена, но ще се радваме да се видим и запознаем на някое от разнообразните събития през следващите дни. Успешна седмица.