Интерактивните инсталации за деца са чудно хубаво нещо. Опитът ни с “Къщичка” го доказва. Децата се увличат лесно по всичко ново. Радват се много. Помнят преживяването дълго.

С възрастните не е съвсем така. Всяко непознато и ново нещо, което изисква тяхното участие, ги кара да настръхват подозрително. Естествено, уверихме се, че стъписването им трае около минута повече отколкото при децата. След това са готови да се забавляват, да се радват и да експериментират.

Начинът, по който реагираха хората на интерактивната инсталация “Приказки по телефона” ни убеди, че между детето и възрастния има само една добре реализирана идея разстояние.

Чудите се каква ви е ползата от това?

Веднага ви отговаряме. На възрастния, преодолял съмнението и стеснението, можете да кажете всичко, така че да го приеме и разбере. Цялата му мнителност спрямо външния свят, рекламите, желанието непременно да му продадете нещо, е изчезнала. Какъв по-удобен момент да му напомните по хитър, индиректен или малко по-директен, начин за себе си?
Да го накарате да разгледа една изложба или да се заинтересува от музейна експозиция, разказваща за живота и изчезването на динозаврите например.

Интерактивните инсталации никога не са само за деца, нито само за възрастни. Те са нов начин да кажете каквото искате, така че да бъдете чути.
Използвайте го.
Ние вече го правим.

Снимката е на PublicDomainPictures