Последните месеци бяха доста натоварени. Май, юни и юли минават под знака на изложбите. Първо искаме да ви разкажем повече за предишните, а след това да ви поканим и на нова изложба.

Само двама

Само двама

През май бяхме част от изложбата “Само двама”, посветена на 50 годишнината на музиканта и поет Димитър Воев от “Нова генерация”. Съдържанието на изложбата създадоха фотографът Нели Недева – Воева, художникът от нашия екип Албена Баева и музикалният продуцент Иво Христов. “Само двама” е изложба, която използва архивен видеоматериал, малко известни интервюта, ръкописи и фотографии – като изходна точка, за създаването на една лична среща с Воев. Архивите оживяха чрез интерактивните инсталации на Албена Баева, фотографиите на Нели Недева – Воева скъсиха дистанцията на времето. Зрител и поет застанаха един срещу друг, двама участници и една история за време, което е отминало, но не съвсем.

Being Post-Digital

Being Post-Digital opening

Юни бяхме в Пловдив, където Рене Беекман беше куратор на “Being Post-Digital”, централната изложбата на международния фестивал за дизайн и визуална култура “One Design Week”. Терминът постдигитален описва ситуацията, в която вече не сме загрижени от това да станем дигитални. Нашият свят е напълно дигитален и това дълбоко променя начина, по който живеем, работим и мислим. Дигиталното вече не е инструмент, а практика, която има отношение към света. В изложбата участваха както утвърдени на международната сцена автори, така и млади художници и студенти. Освен куратора още двама от художниците бяха от нашия екип – Стефан Дончев и Албена Баева. Те показаха две нови интерактивни инсталации. Повече за самата изложба може да намерите в статита на “Портал Култура”.

Цвят, звук, движение

МиРеЛа

През юли ви каним на изложбата “Цвят, звук, движение” с куратор Весела Ножарова. Откриването е на 16ти юли от 18:30 часа в галерия “Credo Bonum” на ул. “Славянска” №2. Там ще може да видите не само един от любимите ни проекти – интерактивната музикална стена “МиРеЛа”, но и новата ни инсталация “Изи”. За повече от месец, залата на галерия ще заживее по законите на геометрията, в ритъма на цвета, със звук и светлина. Изложбата събира художниците Георги Димитров, Николай Петков, Мария Чакърова, Ангел Петков и “Реактив”. Това са автори, които гледат на изкуството, като на задълбочено лабораторно занимание. Те работят, както с класически живописни техники, така и с най-новите дигитални технологии.

Фотографиите са на Марица Колчева, Иван Пейков и Иво Христов.