Както обикновенно нашите работи комбинират електроника, механика, интеракция и скулптора. Процесът от измислянето на една идея до нейната крайна реализация често е дълъг, сложен и свързан с множество скици, макети и много нови познания, които натрупваме по пътя. Работите на Петя Боюкова, Рене Беекман и Албена Баева например нямаше как да се случат без изработването на прототипи.

AlbenBLog02-3

Албена се записа на специален курс за прототипиране организиран от Smartfablab, за да може да изработи напълно функционален прототип в мащаб на нейната идея. За целта тя преработи модела на механичен чук на Леонардо да Винчи като го завъртя вертикално, така че вместо да удря надолу, сега чукът се блъска направо и напред в стената.

ReneBlog02

Рене създаде картонен макет за кола със собствено мнение. За разлика от колите на Гугъл тази кола сама ще избира накъде да се движи, но няма да се интересува кой е на пътя й. Голяма част от предизвикателството е в механиката и поемането на ударите на обектите, които ще се окажат на пътя й. За целта ще изработим специална броня от полиуретан и амортисьори, които да поемат натоварването и да предпазват електрониката.

PetyaPlog02

Котката на Петя активно помага при направата на макета на Хелпи. Хелпи е робот, който прилича на таралеж и помага на хората да взимат решения. Опасността се състои в това, че за да чуе неговия съвет, зрителят ще трябва да натисне един от 36те светещи бодила.
За електрониката и механиката на тези три макета-скулптури ни помагат инжинерните Михаил

Врачански и Георги Малинов. Още за работния процес ще ви разкажем съвсем скоро. А сега на работа!

снимки: Петя Боюкова, Албена Баева и Рене Беекман